Hajdú Kupa 2012

hajdú kupa

2012. március 17-én rendezték meg a Hajdú Kupa táncversenyt, amely hagyományosan az év első felnőtt-ifjúsági latin ranglistaversenyének, valamint a juniorok standard ranglistaversenyének adott otthont.

A felnőtt-ifi ranglistán 38 páros indult el, sajnos a magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős betegség miatt nem lehetett ott a hajdúböszörményi versenyen. Az első körből a pontozók tíz párost juttattak tovább egyenes ágon az elődöntőbe, 28 duó pedig a redance-ben  bizonyíthatta, hogy ott a helye a legjobb 24-ben. A latin ranglista körei között akrobatikus rock&roll bemutatókat láthatott a szép számú közönség, majd az elődöntő után a junior standard ranglista hat párosa lépett parkettre az előtáncban.

A latin ranglista középdöntőjébe jutott: a Bódi Ferenc, Gyurits Diána, a Gombkötő Balázs, Polgár Dalma, a Lőrincz Attila, Németh Viktória, a Püspöki Dávid, Markó Ágnes, a Turcsány Gergely, Bendó Csilla, a Szabó Gábor, Balatincz Dóra, a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya, a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, a Kovács László, Kelemen Erika, a Filotás Márk, Barkóczi Zsófia, a Süttő Roland, Tombácz Anikó és a Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna páros.

Amíg a latinos párosok kifújták magukat addig a juniorok standard döntőjét láthatták a nézők.

A latin ranglista döntőjében a következő hat páros táncolhatott: a Bódi Ferenc, Gyurits Diána, a Turcsány Gergely, Bendó Csilla, a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya, a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, a Kovács László, Kelemen Erika és a Süttő Roland, Tombácz Anikó duó.

A Silvestri, Váradi magyar bajnok kettős távollétében a magyar bajnoki ezüstérmes Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros nyerte meg a Hajdú Kupát. A második helyen a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes duó végzett, míg a Kovács László, Kelemen Erika kettős a harmadik helyet szerezte meg. Hajdúböszörmény város különdíját a Lőrincz Attila, Németh Viktória páros kapta.

A junior standard ranglistát a korosztály standard bajnoka a Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka duó nyerte.

 

Felnőtt-Ifjúsági latin ranglista (38 induló):

1. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

3. Kovács László, Kelemen Erika

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Bódi Ferenc, Gyurits Diána

6. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

 

Junior standard ranglista (6):

1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka

2. Wicha József, Purda Réka

3. Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna

4. Katona András, Kovács Klára Nikoletta

5. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta

6. Szabó Noel Marcell, Szabó Patrícia Gréta